Nyt kun yhä useampi työskentelee kotoa käsin, päätimme me julkaista muutamia vinkkejä etätyön helpottamiseen ja kehon kipeytymisen vähentämiseen. Vinkit on julkaistu osana FysioSataman sosiaalisen median joulukalenteria.

Usein kotitoimiston ergonomia voi olla konttoriympäristöä heikompi, ja tavat sen parantamiseksi yllättävän yksinkertaisia. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta hankkia sädettävää työpistettä ja muita ergonomiaa helpottavia välineitä, voit kokeilla etätyön helpottamista näillä helpoilla vinkeillä:

4 vinkkiä, joilla kehosi voi paremmin etätöissä:

 • Pyri tauottamaan työtäsi tarpeeksi usein
  Etätöissä kahvi- ja lounastauot eivät välttämättä rytmitä työtä tavalliseen tapaan, joten onkin hyvä muistuttaa tauottamisen tärkeydestä. Myös pienen pienet tauot, joiden aikana nostat katseen ruudulta, huokaiset syvään ja pyöräytät vaikka hartioita, ovat erittäin tärkeitä.
 • Vaihtele työasentoja tarpeeksi usein
  Vaikka työasennot eivät olisi yhtä ergonomiset, kuin konttorilla, on yksi tärkeimmistä ergonomiaominaisuuksista työasentojen vaihtelu. Voit tukea asentoasi esimerkiksi tyynyillä, tai tehdä vaikka hetken töitä sohvalla.
 • Kehonhuoltovälineet käyttöön
  Pienellä kehonhuoltovälineellä huollat tauon aikana esimerkiksi käsivarren tai yläniskan lihakset. Laittamalla rullan tai pallon pöytää vasten, on käsivarren lihasten käsittely helppoa ja pieni väline kulkee mukana myös konttorille! Katso lisää Tuotemyynti-sivultamme.
 • Tee taukojumppa
  Videolta löydät myös helppoja taukojumppaliikkeitä, jotka voit tehdä pienessä tilassa ja ilman välineitä. Lyhytkin jumppa vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa kudoksissa.

Yksilölliset ohjeet ja avun etätyön tuomiin kiputiloihin saat fysioterapeutilta!
Varaa aika verkossa tai puhelimitse.

Mari Salminen

Fysioterapeutti

Tekstin kirjoittaja on  fysioterapeutti, joka työskentelee tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapeuttina.