Podiatrinen fysioterapia

Podiatrinen fysioterapia on fysioterapian erikoisala, joka pyrkii selvittämään ja hoitamaan liikkumisen ongelmia ja erilaisia toimintahäiriöitä, alaraajojen ja jalan virheasentojen pohjalta.

Tyypillisiä ylipronaatioon liittyviä alaraajan kiputiloja ovat:

  • plantaarifaskiitti; kantakalvon vaurio- tai tulehdustila
  • akillesjänteen kiputilat
  • penikkatauti
  • vaivasenluu, hallux valgus
  • mortonin neurooma, päkiäkipu
  • rasitusmurtumat
  • polven kivut mm. polvilumpion alueen kivut, condromalasia, limapussin tulehdukset, juoksijan polvi, hyppääjän polvi
  • lonkan kivut mm. trokanterbursiitti

Podiatrisen fysioterapian menetelmiin kuuluvat terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia, neuvonta ja ohjaus ja tarvittaessa asiakkaalle valmistetaan yksilölliset toimintaa ohjaavat pohjalliset.

Mitä on podiatrinen fysioterapia?

Podiatrinen fysioterapia on fysioterapian erikoisala, joka pyrkii selvittämään ja hoitamaan liikkumisen ongelmia ja erilaisia toimintahäiriöitä, alaraajojen ja jalan virheasentojen pohjalta. Ihmistä tarkastellaan biomekaanisena kokonaisuutena, jossa alaraajojen nivelten asennot välittyvät liikkeissä liikeketjuna.

Jokaisella on käyttöä paremmille jaloille

Jalat ovat ryhtimme kivijalka ja kävely on meidän perusliikkeemme. Otamme päivittäin tuhansia askeleita. Tutkimusten mukaan jopa 70 prosentilla suomalaisista on alaraajaongelmista johtuvia tuki- ja liikuntaelinongelmia.

Kuormitusperäisiä vaivoja esiintyy niin kasvavilla lapsilla, työikäisillä, ikääntyneillä ja kunnostaan hyvin huolehtivilla urheilijoillakin.

Jalalla on kolme tehtävää: se toimii iskunvaimentajana, mukautuu erilaisille alustoille ja jäykistyy ponnistusvaiheessa tukevaksi vipuvarreksi.

Jalan joustoliikkeissä tavataan usein häiriöitä joko liian suurena joustamisena eli ylipronaationa tai vajaana joustona eli alipronaationa.

Podiatriseen fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeuttimme

PODIATRINEN FYSIOTERAPIA SELVITTÄÄ JA HOITAA LIIKKUMISEN ONGELMIA ALARAAJOJEN JA JALAN VIRHEASENTOJEN POHJALTA