Hieronta

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteinen hoitomuoto, jolla hoidetaan erilaisia lihasjännityksiä ja lihaksistossa olevia kiputiloja. Lihaksiston aineenvaihdunta tehostuu, pintaverenkierto paranee ja kipu lievittyy lihasta erilaisin ottein muokkaamalla. Hieronta rentouttaa sekä fyysisesti että psyykkisesti. Se vähentää stressiä, lievittää ahdistusta ja virkistää. Klassinen hieronta sopii lähes kaikille, iästä, sukupuolesta ja ammatista riippumatta.

Klassinen hieronta sopii sinulle, jos:

  • kärsit niska- ja hartiasäryistä tai jännityspäänsärystä
  • haluat migreenin jälkihoitoa
  • haluat eroon lihaskivuista tai lihaskrampeista
  • kuntoilet tai urheilet paljon ja haluat nopeuttaa palautumista
  • haluat rentoutua

Hieronta kohdistetaan pääosin pehmytkudoksiin eli ihokudokseen, kalvorakenteisiin, lihaskudokseen ja jänteisiin. Välillisesti hieronta vaikuttaa tietysti myös niveliin.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta täydentää klassista hierontaa ja se soveltuu kaikille liikuntaa harrastaville hyötyliikkujasta kilpaurheilijoihin. Urheiluhieronnan tarkoitus on edistää lihasten palautumista rasituksesta, ennaltaehkäistä rasitusvammoja ja valmistaa lihas ottamaan uusi harjoitus mahdollisimman hyvin vastaan.

Säännöllinen harjoittelu kuormittaa lihaksia, niveliä ja nivelsiteitä sekä asettaa kehon toiminnoille erityisvaatimuksia. Hieronnalla voidaan nopeuttaa palautumista harjoittelukaudella ja kilpailusuorituksen jälkeen. Ennen urheilusuoritusta urheiluhierontaa käytetään lihasten aktivointiin.

Urheiluhieronnalla voidaan myös ennaltaehkäistä vammojen syntyä lisäämällä lihasten ja jänteiden elastisuutta. Ammattitaitoinen urheiluhieroja osaa valita oikeat tilanteeseen sopivat hierontatekniikat. Samalla urheiluhieroja antaa asiakkaalle ohjeita omatoimiseen lihashuoltoon, kuten esimerkiksi lihasvenyttelyihin.

Hieronta

Klassinen hieronta on yksi vanhimmista hoitomuodoista maailmassa. Hieronta voi vähentää kipua ja stressiä. Hieronta-aikoja on saatavilla FysioSatamassa myös viikonloppuisin.

Koulutetut hierojamme

ERIKSEEN SOVITTUNA ON SAATAVILLA HIERONTAA MYÖS ILTAISIN TAI VIIKONLOPPUISIN. Kysy numerosta: 044 989 7955