Laillistetun fysioterapeutin antama, kotona toteutettava fysioterapia on kotitalousvähennyskelpoista hoiva- ja hoitotyötä 1.1.2024 alkaen. Muutos on pysyvä lakimuutos.

Tämä tarjoaa tervetullutta tukea esimerkiksi asiakkaalle, joka tarvitsisi erityisen kyydityksen tai saattajan fysioterapeutin vastaanotolle tullakseen. Kotona toteutettava fysioterapia myös tukee tehokkaasti kotona pärjäämistä ja asiakkaan itsenäistä, turvallista ja itselle merkityksellistä arkea.

 

Kuka voi saada kotitalousvähennyksen ja missä hoito tulee toteuttaa?

Kotitalousvähennyksen voi saada kuntoutuksen maksaja. Myös maksajan aviopuoliso voi saada vähennyksen, jos maksajalla ei ole riittävän paljon verotettavaa tuloa, josta vähennyksen voisi tehdä tai maksajan kotitalousvähennysten katto on tullut täyteen.

Kuntoutettavana voi olla kuka tahansa maksajan kanssa samassa taloudessa asuva henkilö. Palvelu tulee tuottaa asiakkaan kotona tai vapaa-ajan asunnossa.

Kotitalousvähennyksen voi saada myös täysi-ikäinen henkilö, joka ostaa fysioterapiaa omille tai puolisonsa vanhemmille tai isovanhemmille. Tällöin fysioterapia voidaan toteuttaa kuntoutettavan kodissa, hoivakodissa, palvelutalossa tai vapaa-ajan asunnossa. Valitettavasti esimerkiksi omalle lapselle tilatusta fysioterapiatyöstä ei saa kotitalousvähennystä, jos lapsi asuu muualla, kuin maksajan taloudessa. Etu koskee ainoastaan vanhemmille sukulaisille toiseen talouteen tilattavaa fysioterapiaa.

 

Mikä voi olla esteenä kotitalousvähennyksen saamiselle

 • Kotitalousvähennystä ei voi saada, jos sinulle on jo myönnetty samaan tarkoitukseen jotain julkista tukea (esim. palveluseteli, tai hyvinvointialueen toteuttama kuntoutus).
 • Jos olet saanut samaan tarkoitukseen korvausta vakuutusyhtiöltä, et voi saada kotitalousvähennystä.
 • Jos työnantaja on myöntänyt sinulle fysioterapiaan kohdistuvan henkilöstöedun (esim. Smartum, ePassi), sinun tulee käyttää tätä etua fysioterapian maksamiseen. Et voi saada kotitalousvähennystä, jos olet maksanut vaikka pienenkin osan fysioterapiasta esimerkiksi juuri Smartumilla tai ePassilla. Kotitalousvähennystä voi käyttää vain, jos kyseiseen fysioterapiakertaan ei ole käytetty muita tukimuotoja.
 • Kotitalousvähennystä ei voi saada, jos fysioterapian palveluntuottaja on kuntoutettavan tai palvelun maksajan kanssa samassa taloudessa asuva henkilö. Palveluntuottajan on oltava kodin ulkopuolinen taho.

 

Fysioterapian kotitalousvähennyksen numeroita:

 • Asiakkaan kotitalousvähennyskelpoisten palveluiden omavastuu on 100€ / vuosi
 • Hoiva- ja hoitotyön osalta kotitalousvähennyskatto on vuonna 2024 korotettu 3500€ /vuosi, verovuodesta 2025 eteenpäin vuosittainen kotitalousvähennyskatto on 2250€ /vuosi. 
 • Vuoden 2024 vähennyskelpoisuus on 60 % laskutetusta työn hinnasta ja verovuodesta 2025 eteenpäin vähennyskelpoisuus on 40 % laskutetusta työn hinnasta. (Kotitalousvähennyksiin voidaan käyttää tehdyn työn osuus laskusta. Asiakas ei voi siis vähentää esimerkiksi matkan osuutta laskusta tai käytettyjä tarvikkeita tai lääkkeitä.)

 

FYSIOSATAMAN FYSIOTERAPIAN KOTIKÄYNTIEN HINNAT:

FysioSatama Casino ja FysioSatama Punkaharju

 • Fysioterapia kotikäynti, 45 min – 60 €
 • Fysioterapia kotikäynti, 60 min – 69 €

FysioSatama Enonkoski

 • Fysioterapia kotikäynti, 45 min – 48 €
 • Fysioterapia kotikäynti, 60 min – 59 €

Kotikäyntien matkakulut kaikilta toimipisteiltämme (edestakainen matka):

 • 0 – 10 km – 17 €
 • 11 – 35 km – 28 €
 • pidemmissä matkoissa tapauskohtaisesti

 

Ota yhteyttä ja kysy asiasta lisää toimistostamme:

puh. 044 989 7955 (toimisto avoinna ma – to klo 9 – 15 ja pe klo 10 – 14)

sähköpostilla: toimisto@fysiosatama.fi